06-52393215 info@nieboeradvies.nl

Door: Margriet Benak
GIETEN/EXLOO – Er verandert niets aan de opstelling van de vijftig windmolens in de Veenkoloniën. Er komen zeven lijnen met windmolens, verspreid over de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn. Dat blijkt uit het ontwerpbesluit van minister Henk Kamp van Economische Zaken voor het Windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Dat ligt vanaf morgen ter inzage.
Volgens wethouder Freek Buijtelaar is het net een trein die maar doordendert. Het besluit noemt hij enerzijds teleurstellend maar anderzijds ook wel verwacht: “Je ziet zoveel weerstand. Dan verwacht je dat er ook wel wat water bij de wijn gedaan kan worden. En dat is weer niet gebeurd.”

kaart plan plaatsing windmolens

kaart plan plaatsing windmolens

Dubbele rij molens
Het dorp Drouwenermond blijft ingesloten liggen tussen een dubbele rij windmolens. En ook de rij van negen windmolens langs Nieuwediep blijft op 360 meter afstand van de bebouwing, terwijl minimaal 500 meter gewenst is. “In 2013 is in Drenthe gekeken wat voor uitgangspunten we willen hebben. Het sterkste uitgangspunt was dat we niemand willen belasten met een windmolen in de voor- of achtertuin maar nu gebeurt dat wel in Drouwenermond,” aldus Buijtelaar.

Drouwenermond ingeklemd
De provincie Drenthe, gemeentebestuurders en politici hadden gehoopt dat minister Kamp in ieder geval de dubbele rij windmolens, waartussen Drouwenermond ingeklemd raakt, had opgeheven. Maar dat is niet gebeurd.

Vanaf morgen tot en met 14 april kan er op het ontwerpbesluit worden gereageerd via www.bureau-energieprojecten.nl.

logo RTV drenthe
Door: Margriet Benak

Return to Top ▲Return to Top ▲