06-52393215 info@nieboeradvies.nl
Foto gemaakt door Edwin-van-Stenis (RTV Drenthe)
2021-04-21 RTV Drenthe

Anti-windmolenactivist Jan Nieboer stopt met bestuursfunctie na veroordeling.

Anti-windmolenactivist Jan Nieboer uit 2e Exloërmond treedt terug uit het bestuur van de Vereniging van Bedrijven De Kanaalstreek (VVBK). Het bestuur nam het besluit maandagavond.

“Het is in goed overleg gegaan. Ik blijf wel actief lid van de vereniging”, laat Nieboer in een reactie aan RTV Noord weten.

Nieboer legt de bestuursfunctie neer nadat hij vorige week in de rechtbank in Assen schuldig werd bevonden aan het versturen van dreigbrieven. Eerder deed Nieboer al een stap terug als voorzitter van de VVBK vanwege de beschuldiging, maar bleef toen wel deel uitmaken van het bestuur.

Toetreding Commissie van Aanbeveling van de stichting “De Eeuw van Mijn Ubbo”.

Jan Nieboer: Ik ben vandaag, als oud-leerling, ondernemer en voorzitter van de “Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek” in het kader van het 100 jarig bestaan van het Ubbo Emmius Lyceum te Stadskanaal toegetreden tot de Commissie van Aanbeveling van de stichting “De Eeuw van Mijn Ubbo”.

Voor meer informatie kunt op de link klikken:  website Stichting de Eeuw

Honderd jaar Ubbo 1919 – 2019, de eerste nieuwsbrief

Geachte lezer,

Voor u ligt de eerste officiële nieuwsbrief van ‘De Eeuw van mijn Ubbo’. Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: ik ben trots als een pauw met deze nieuwsbrief. Tegelijkertijd moet gezegd: de veren waarmee ik pronk zijn vooral afkomstig van anderen. Het idee, om rond de jubileumviering van Ubbo Emmius, een groot project te starten kwam van oud-leerlingen. Dat wat we er nu van kunnen laten zien is afkomstig van een groep van (inmiddels) meer dan twintig personen.

Honderd jaar geschiedenis in de Veenkoloniën schetsen door middel van ‘oral history’ met als startpunt het onderwijs is op zichzelf al prachtig. Ik heb inmiddels een eerste interview gezien. Twee huidige leerlingen spreken een oud-leerling die in de oorlogsjaren onderwijs volgde aan de Stationslaan en die ons meeneemt in zijn leefwereld van toen. Indrukwekkend. Er zullen nog vele interviews volgen; zeker drie per decennium. Alles (d.w.z. fragmenten) zal zichtbaar worden gemaakt in een digitale omgeving.  Dat is niet alles. Er wordt gewerkt aan een tentoonstelling die in 2019 gaat rouleren langs alle acht locaties, maar ook in musea te zien zal zijn. Verder zullen huidige leerlingen in projecten gaan werken aan ‘De Eeuw’. Alles zal zichtbaar worden op de website, waar alle (oud)leerlingen ook zelf hun bijdrage kunnen leveren. Meer over dit alles leest u in het projectplan op de website van De Eeuw.

We hebben nog ruim twee jaar voor de boeg. Dan ligt er naar verwachting een prachtig resultaat van levende geschiedenis. Ik wens u veel lees- en kijkplezier; nu en in de komende jaren.

Gerard van Vliet
Voorzitter CvB Ubbo Emmius

 

Nieuwsbrief mei 01-06-2017

Woord vooraf 

ubbo foto 2Met deze tweede nieuwsbrief geven we u graag een ‘kijkje in de keuken’. Waar houdt De Eeuw zich mee bezig en wat komt hier uit voort? U maakt kennis met de verschillende werkzaamheden van participanten aan De Eeuw; van historisch grondwerk tot fondsenwerving. En u kunt ook de eerste resultaten van dit werk bewonderen op de website. Onderweg komt u vast een aantal namen tegen die u bekend zijn. We zijn natuurlijk erg benieuwd wat dat bij u aan herinneringen oproept. Die herinneringen kunt u delen! Op de website is een speciale ‘knop’ genaamd ‘Uw Ubbo ervaring’ toegevoegd waar uw verhaal een plaats krijgt. Wij kijken uit naar uw bijdrage.

De gehele nieuwsbrief kunt u lezen door op de link hieronder te klikken: 

Website de Eeuw van mijn Ubbo

Het schoolgebouw in 1931. Foto Oud Stadskanaal

Op 26 mei 2019 verscheen in het Dagblad van het Noorden een artikel over Honderd jaar Ubbo Stadskanaal. 

 

Hieronder kunt u het artikel lezen door te klikken op onderstaande link:

Honderd jaar Ubbo Stadskanaal

Screencom B.V. winnaar Startersprijs gemeente Stadskanaal 2016

Screencom B.V. winnaar Startersprijs gemeente Stadskanaal 2016
19 november 2016

STADSKANAAL – Vrijdagavond is Screencom B.V. uitgeroepen tot winnaar van de Startersprijs gemeente Stadskanaal 2016.

De gemeente Stadskanaal en de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK) organiseerden vrijdag in het gemeentehuis een middagprogramma voor startende en/of net gestarte ondernemers en een avondprogramma in de gloednieuwe pleinzaal in theater Geert Teis voor alle ondernemers.

Verschillende succesvolle ondernemers werden geïnterviewd door RTV-Noord presentator Marcel Nieuwenweg. Daarnaast werd de Startersprijs gemeente Stadskanaal 2016 door Jan Nieboer (VVBK) en burgemeester Baukje Galama uitgereikt. Deze prijs is bedoeld om veelbelovende ondernemers uit Stadskanaal extra te ondersteunen in hun ontwikkeling. De prijs gaat dit jaar naar Screencom B.V.van Bastiaan Amsing. Hij kreeg een unieke glasplaat aangeboden. Bovendien mag hij volgend jaar plaatsnemen in de jury voor de volgende editie van de Startersprijs.

naar website Screencom

De overige twee genomineerden waren: DOK 4 en Reno Systems.
Bron en meer filmpjes facebook.com/TeamEZStadskanaal/

Bekendmaking winnaar Startersprijs 2016

Ook bij RTV een aandacht voor de Startersprijs 2016. naar klik hier voor website RTV 1 rtv-1

Als voorzitter van de Vereniging Van Bedrijven in de Kanaalstreek, (VVBK), ben ik nauw betrokken bij onderwerpen die het regionale bedrijfsleven betreffen. U kunt hierbij denken aan deelname aan overleggen over lokale regelingen, kansen, wensen en problemen die het Midden- en Kleinbedrijf tegenkomt, afstemming daarvan met bestuur richting gemeente en andere bepalende partijen. Onze vereniging telt circa 180 leden.

De VVBK behartigt al 25 jaar de belangen van in de gemeente Stadskanaal en omgeving gevestigde bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van industrie, bouwnijverheid, groot- en tussenhandel, zakelijke dienstverlening, bank- en verzekeringswezen en transport. De bestuursleden van de VVBK vergaderen hierover met de gemeente. Daarnaast vergadert het bestuur van de VVBK met het Ondernemers Forum Stadskanaal.

naar website VVBK Stadskanaal

Plein Stadskanaal en Haringparty 2016

Plein Stadskanaal is jaarlijks één van de grootste en levendigste pleinen op de beursvloer. Thema van het plein is dit jaar ‘Innovatief Stadskanaal laat zich zien’. Naast de gevestigde bedrijven zijn er dit jaar ook veel jonge en innovatieve bedrijven op het plein vertegenwoordigd. Nieuw dit jaar zijn o.a. Li & van Wieringen advocaten en Belastingadviseur, Onrust v.o.f., Postnned en Reno Systems. Traditioneel vindt op de woensdagavond vanaf 19.30 uur de haringparty plaats, waar ondernemend Stadskanaal samen komt om de laatste beursavond feestelijk af te sluiten onder het genot van een haring en een drankje. Op de eerste beursavond is er een proeverij van verschillende hapjes en ‘Knoalster’ drankjes waar ‘Innovatief Stadskanaal zich laat zien’.

Bron: website Promotiedagen

Ondernemersplein MartiniPlaza en Haringparty

Met dank aan Harry Cats, fotos (Nieuwsbode).

2016-02-02 Solar alternatief en ondersteuning motie PVV

NIEUW BUINEN – Tegenwind Veenkoloniën heeft hoge verwachtingen van het initiatief, wat door vertegenwoordigers van de VVBK en de Ondernemersvereniging Buinermond aan gedeputeerde Stelpstra is voorgesteld en roepen de statenleden daarom op om de motie van de PVV voor een time-out te steunen.

Zij zien ondanks het ‘njet’ van Stelpstra hele goede kansen voor het solar alternatief, een door de bevolking omarmd plan dat ruimschoots gehaald kan worden binnen de door Kamp gestelde termijn voor wind tot 2020.

Tegenwind ziet volgens haar woordvoerder Jan Nieboer de oproep van PVV als een duidelijk signaal richting Gedeputeerde Staten om nu, na 5 jaar actievoeren en weerstand tegen de windplannen van duizenden bewoners, eindelijk te doen waarvoor ze in de Staten zitten, namelijk het volk vertegenwoordigen en een time-out te benutten om zich op de hoogte te stellen van de actuele technische mogelijkheden en niet te vergeten, de maatschappelijke voordelen van zon.

2015-06-16 Brief VVBK-OVBO

Hieronder kunt u de brief lezen die door de Brief_VVBK-OVBO_20150616 is verzonden.

Brief_VVBK-OVBO_20150616

VVBK Startersprijs 2015 van de gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Hulotech heeft de Startersprijs van de gemeente Stadskanaal gewonnen. Dat maakte loco-burgemeester Goziena Brongers woensdagavond bekend tijdens de Promotiedagen in MartiniPlaza Groningen. Zij verving burgemeester Baukje Galama, die wegens ziekte afwezig was.Op het massaal bezochte ‘Plein Stadskanaal’ namen afgevaardigden van Hulotech de Startersprijs dolblij in ontvangst. De twee andere genomineerde bedrijven voor de Startersprijs waren Gasterij Natuurlijk Smeerling en Bouwkundig Ontwerp- en Tekenbureau R. van der Burgh.

Haringparty
De drie finalisten van de Startersprijs 2015, werden door wethouder Brongers van de gemeente Stadskanaal en voorzitter Jan Nieboer van de Vereniging van Bedrijven Kanaalstreek (VVBK) in het zonnetje gezet. Dit gebeurde voorafgaande aan de haringparty op het plein Stadskanaal. De finalisten werden beoordeeld op een aantal criteria, waaronder lef van de ondernemer en groei van de onderneming.

Innovatieforum

Hulotech, een 3D-printbedrijf, was tijdens de Promotiedagen ook één van de deelnemers aan een forumdebat over innovatie, op dinsdagavond. Aan dit Innovatieforum verleende ook voorzitter Gerard Kremer van MKB Noord-Nederland zijn medewerking.De andere deelnemers waren Henk Walraven (Luminext) en Henk Ensing (gemeente Stadskanaal).

Geslaagd
Al met al kunnen zowel de vele bedrijven die zich presenteerden op Plein Stadskanaal en de gemeente terugkijken op geslaagde Promotiedagen. Het plein vormde een ‘eyecatcher’ dankzij de sfeervolle verlichting.Zodoende kwam het thema ‘Stadskanaal, ondernemen in het licht van de toekomst’ extra goed uit de verf.
bron:rtvstadskanaal.nl
door: Bertjan Brinkman – 9 november, 2015

Vanaf 2010 ben ik Bestuurslid van de Regioraad MKB-Noord.

naar website MKB-Noord

MKB vriendelijk Stadskanaal 2013

Als bestuurslid van MKB noord regioraad ben ik uiteraard bijzonder trots op onderstaande prijs.
bron: www.stadskanaal.nl

Groningen – 22 oktober 2013. Stadskanaal mag zich de mkb-vriendelijkste gemeente noemen van Groningen, Friesland en Drenthe. Burgemeester Baukje Galama heeft vanmorgen in de MKBuzz de prijs voor regiowinnaar in ontvangst genomen. Stadskanaal is daarmee ook automatisch genomineerd voor een plek in de landelijke finale op 28 november in Amsterdam. Daar moet de gemeente het opnemen tegen de drie overige regiowinnaars (Zuid-, Oost-, en West-Nederland). Al eerder was Stadskanaal uitgeroepen tot winnaar van Groningen.

De prijs voor de mkb-vriendelijkste gemeente richt zich op vier pijlers: de tevredenheid van de ondernemers, het imago van de gemeente, de gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid en ten slotte de beoordeling van de ondernemers op de prijs-kwaliteitverhouding van de gemeentelijke lasten. Aan alle ondernemers is gevraagd naar het rapportcijfer (tussen 1 en 10) voor het ondernemersklimaat van de eigen gemeente. De waardering daarvoor berust op door de gemeente beïnvloedbare factoren, zoals regelgeving, lokale belastingen, openbare voorzieningen en ondernemersvriendelijkheid. Stadskanaal eindigde bovenaan in de totale ranglijst voor Noord-Nederland.

Opvallend is ook dat Stadskanaal een goed imago heeft bij ondernemers buiten de eigen gemeente. Bij het onderdeel communicatie en beleid (bijvoorbeeld: heeft uw gemeente een aanspreekpunt voor ondernemers of ondersteunt het ondernemers met stimulerende maatregelen) haalde de gemeente iets meer dan driekwart van de te vergaren punten. Vooral op de punten ‘Vriendelijkheid en beleefdheid’ en ‘Toegankelijkheid’ kreeg de gemeente hoge cijfers.

Ondernemers in Stadskanaal vinden ook dat ze ‘waar voor hun geld’ krijgen. Ze deelden een ruime voldoende uit aan hun gemeente bij het onderdeel prijs-kwaliteitverhouding gemeentelijke lasten (ozb, reinigingsrechten). Op het onderdeel terugdringen van overbodige regels kan Stadskanaal zich nog wel wat meer inspannen.

MKB-Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer de tweejaarlijkse landelijke verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente. Het onderzoek is uitgevoerd door bureau Lexnova en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken. In de voorgaande jaren heeft de uitreiking het nodige teweeggebracht. Gemeenten voelden zich uitgedaagd om hun dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Deze prijs is daarmee een belangrijke waakhond die gemeenten blijft aansporen zich meer in te spannen voor het mkb. Van maart tot augustus konden ondernemers via www.mkbvriendelijkstegemeente.nl hun stem uitbrengen.

De landelijke finale van de mkb-vriendelijkste gemeente is op 28 november tijdens de Week van de Ondernemer in de RAI in Amsterdam.

Archief Bestuurs- en vrijwilligerswerk
 • 1996-1998 Bestuurslid/voorzitter recreatievereniging “Het Drouwenerzand”
 • 1997-2000 Bestuurslid Stichting Experimentele Werkvormen Gasselte (Hunzepark)
 • 2001-2003 Secretaris Stichting Snikkeweek Musselkanaal
 • 2001-2006 Lid Raad van Bestuur Unive de Eendracht
 • 2001-2006 Lid Raad van Commissarissen Unias B.V.
 • 2006-2008 Penningmeester Stichting Job Explosion Stadskanaal (2 jaarlijkse banenmarkt)
 • 2006-2010 Lid Raad van Commissarissen Unive Noord-Oost
 • 2008-2009 Bestuurslid BOTSS week (Bedrijven, Onderwijs, Techniek, Soc.Zaken (Stadskanaal)
 • 2008-2010 Voorzitter Auditcommissie Unive Noord-Oost
 • 2002-2010 Secretaris “Vereniging Van Bedrijven in de Kanaalstreek”
 • 2010-2011 Lid Raad van Commissarissen Platteland Verzekeraar N.V. Apeldoorn
 • 2010-2012 Bestuurslid Ondernemers Platform “Red Refaja Stop Menzis”
 • 2010-2012 Voorzitter Expertteam STIPO Regeling Prov. Groningen
 • 2012 tot begin 2014 Voorzitter BOOST (Breed Ondernemers Overleg Stadskanaal)
 • 2009 tot november 2014 Penningmeester Stichting Jatrie (v.m. motorschip van dhr. Davids)
 • 2013 tot augustus 2014 Bestuurslid 250 jr Stadskanaal – 400 jr Semslinie

STADSKANAAL – De Vereniging van bedrijven de Kanaalstreek (VVBK) hield dinsdag 24 november een bijeenkomst in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Op uitnodiging van de VVBK gaf professor dr. Willem Vermeend om 20.00 uur een lezing voor leden en zakenrelaties. Vermeend was onder meer Tweede Kamerlid voor de PvdA, staatssecretaris van Financiën en Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Sinds 2006 is hij hoogleraar Europees fiscaal recht en fiscale economie aan de Universiteit in Maastricht.
Hij is een ras optimist en ziet de kredietcrisis als een buitenkans om versneld te investeren in grote infrastructurele werken en schone energie.

Bron: www.kanaalstreek.nl
Artikel geplaatst door Paul Abrahams op 13-11-2015

Return to Top ▲Return to Top ▲