06-52393215 info@nieboeradvies.nl
2019-10-03 Jan Nieboer doet stap terug bij bedrijvenvereniging – RTV Noord

Jan Nieboer doet een stapje terug als voorzitter van de vereniging van bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK). Dat was woensdag de uitkomst van een speciale ledenvergadering. Tot een stemming kwam het niet, Nieboer nam zelf het besluit.

Amper drie kwartier duurde de besloten vergadering in Stadskanaal en daarna zwaaide de deur van het zaaltje open en meldde Nieboer aan RTV Drenthe dat hij ‘defungeert als voorzitter’. ‘Dat wil zeggen dat ik op papier aanblijf, maar mijn taken neerleg. Als ik zou aftreden is er een nieuwe ledenvergadering nodig.’

Ander inzicht
Nieboer, die verdacht wordt van betrokkenheid bij bedreigingen tegen ondernemers die wilden meewerken aan het windpark in de Veenkoloniën, erkende dat hij vooraf voor een andere uitkomst ging. Hij wilde aanblijven als voorzitter. ‘Maar op de rit hier naar toe kwam ik tot een ander inzicht.’
In de zaal zat ook Ben Timmermans, de directeur van Avitec in Nieuw-Buinen, één van de bedrijven die een dreigbrief ontving. Timmermans besloot daarop om geen werkzaamheden uit te voeren voor windpark Drentse Monden Oostermoer.

‘Moedig besluit’
Secretaris Yung Li neemt voorlopig de rol van plaatsvervangend voorzitter van de VVBK op zich. ‘Ik ben wel een beetje verrast door de opstelling van Jan, maar gezien de omstandigheden van nu vind ik het een moedig besluit. Hij stelt hiermee de belangen van onze vereniging op de eerste plaats.’
Li benadrukt dat Nieboer op dit moment verdachte is en niet is veroordeeld. Toch vindt hij het verstandig dat de woordvoerder van Platform Storm een stap terug doet. ‘Er hangt toch altijd een zweem rond iemand in zo’n situatie.’

2019-10-01 – Nieboer over Jan H.: ‘Ik had verwacht dat hij zou worden vrijgelaten’

Jan Nieboer is teleurgesteld dat medeverdachte Jan H. uit Meeden langer vast blijft zitten. ‘Onbegrijpelijk. Echt een hele grote teleurstelling’, zegt de voorman van Platform Storm.

‘Ik ging met frisse moed en het idee dat Jan vrij zou komen naar de rechtbank. Ik schrok dus ook toen dat niet zo was. En als ik kijk naar mijn eigen dossier denk ik: wat voor reden hebben ze om hem langer vast te houden?’

OM: genoeg bewijslast
De rechtbank in Assen oordeelde dinsdagochtend dat er voldoende bewijs is om H. vast te houden tot zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld. Dat is op zijn vroegst eind maart 2020. Eén van de bewijzen is het dna-materiaal van H., dat is aangetroffen op een tiewrap bij een asbestdumping. Door dat bewijs zit H. vast, maar is Nieboer op vrije voeten. Ook voert het OM opgenomen gesprekken op. Daarin hebben Jan Nieboer en Jan H. het volgens de officier van justitie over de inhoud van de dreigbrieven, maar ook over hoe die moeten worden verstuurd.

Ontmoetingen in McDonald’s
Nieboer bevestigt dat hij H. regelmatig sprak. Ze ontmoetten elkaar ’s ochtends vroeg in de McDonald’s om actieplannen te bespreken. ‘Een ding staat natuurlijk vast. Wij hebben daar geen dreigbrieven voorbereid, teksten bedacht of gecorrigeerd.’
‘Hij heeft mij op de hoogte gehouden van dingen die zijn gebeurd’, zegt Nieboer. ‘Maar ik wist feitelijk niets van de inhoud van dreigbrieven. Als ik dat wist, dan had ik gezegd: jongens, dat moet je niet doen.’
Het was voor het eerst in lange tijd dat Nieboer zijn mede-actievoerder zag. ‘Ik had de indruk dat hij toch sterk overkwam. Dat idee had ik ook toen ik zijn verhaal hoorde in de rechtbank. Maar ik begreep ook wel dat hij uiterst teleurgesteld was toen hij hoorde dat het verzoek tot vrijlating werd afgewezen.’

Geschreven door Tristan Braakman en Stef Bandstra (RTV Noord)

Voorzitter  VVBK
Als voorzitter van de VVBK ben ik betrokken namens het bestuur bij zaken die het regionale bedrijfsleven aangaan. U kunt hierbij denken aan de deelname aan overleggen betreffende lokale regelingen, kansen, wensen en problemen die het bedrijfsleven ontmoet, afstemming daarvan met bestuur richting gemeente en andere bepalende partijen.

website VVBK Stadskanaal

De VVBK behartigt al 25 jaar de belangen van in de gemeente Stadskanaal en omgeving gevestigde bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van industrie, bouwnijverheid, groot- en tussenhandel, zakelijke dienstverlening, bank- en verzekeringswezen  en transport.De bestuursleden van de VVBK vergaderen hierover met de gemeente. Daarnaast vergadert het bestuur van de VVBK met het Ondernemers Forum Stadskanaal.

2018-04-15 Afscheid-B.Galama-15-4-18
2018-04-15 Afscheid burgemeester Galama
2018-04-15 Afscheid burgemeester Galama
2018-04-15 Afscheid burgemeester Galama
Jan Nieboer overhandigt namens de VVBK een gegraveerde glasplaat met dank voor  haar ondernemende inzet voor de Kanaalster bedrijven. Een geschenk aan de scheidende burgemeester in een volle foyer van het Geert Teis op 12 april 2018.
Bron: de YouTube pagina van RTV 1 RTV1 –
Bij het afscheid van burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal.
gepubliceerd op 12 april 2018.
2017-11-17
Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek
De drie finalisten van de Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek moesten in drie minuten een pitch houden voor de jury, bestaande uit Gerard Kremer (voorzitter MKB-Noord), Jan Nieboer (voorzitter VVBK) en Baukje Galama (burgemeester Gemeente Stadskanaal). Hoornstra Aannemingsmaatschappij is winnaar geworden van de Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek.

 

Terugblik ‘Dag van de Ondernemer’ in FOX Stadskanaal op 17 november 2017. De foto’s zijn gemaakt door Kirsten Huiting Fotografie  
Klik op de foto hiernaast om de foto’s te bekijken.
De promotiedagen 2018.
De Promotiedagen is dé beurs voor alle zakelijke branches met 25.000 bezoekers en zo’n 600 deelnemende bedrijven. De 32e editie vindt plaats op 6 en 7 november 2018 in MartiniPlaza Groningen.
7 en 8 november 2017 Promotiedagen en haringparty in MartiniPlaza 
De foto impressie hiernaast is gemaakt door o.a. Kirsten Huiting fotografie en Harry Cats tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland op 7 en 8 november in MartiniPlaza Groningen.
Meer foto’s zijn te zien op de Facebookpagina van Team Stadskanaal.

2017-01-28 Minimaal zestig arbeidsplaatsen zonnepark

Berichten van Bertjan Brinkman Bron: RTV1 Het was een mooie discussie tijdens de allereerste ‘Rond de tafel’ uitzending. Rieks van der Wal (stichting zonkoloniën), Jan Nieboer (vvbk), Egbert Hofstra (PvdA) en wethouder Peter Gelling gemeente Stadskanaal spraken een uur lang met Jan Bresters en Bert Jan Brinkman over onderwerpen zoals het nieuw aan te leggen zonnepark de vergrijzing en werkgelegenheid in de Kanaalstreek. 

Zonnepark

Volgens van der Wal heeft de firma Powerfield het voornemen om op acht verschillende locaties in de Veenkoloniën, maar ook elders in Drenthe voor 405 MW aan zonneparken aan te leggen, op een oppervlakte van in totaal 415 hA grond. Dit staat gelijk aan het verbruik van meer dan 110.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens. Met deze plannen zal een bedrag van 303 miljoen gemoeid zijn. 

Werk

Volgens van der Wal brengt dit minimaal zestig arbeidsplaatsen met zich mee voor de kanaalstreek maar waarschijnlijk wordt dit velen malen meer. Van der Wal: “Onze insteek is om in de Veenkoloniën het grootste zonnepark van Nederland aan te leggen. Zo’n park moet onderhouden worden ook dat brengt veel werkgelegenheid met zich mee.”

Rond de Tafel met Rieks van der Wal, Egbert Hofstra, Jan Nieboer en Peter Gelling.
Door: Bertjan Brinkman – Op 9 november, 2015

STADSKANAAL – Hulotech heeft de Startersprijs van de gemeente Stadskanaal gewonnen. Dat maakte loco-burgemeester Goziena Brongers woensdagavond bekend tijdens de Promotiedagen in MartiniPlaza Groningen. Zij verving burgemeester Baukje Galama, die wegens ziekte afwezig was.Op het massaal bezochte ‘Plein Stadskanaal’ namen afgevaardigden van Hulotech de Startersprijs dolblij in ontvangst. De twee andere genomineerde bedrijven voor de Startersprijs waren Gasterij Natuurlijk Smeerling en Bouwkundig Ontwerp- en Tekenbureau R. van der Burgh.

Haringparty

De drie finalisten van de Startersprijs werden door wethouder Brongers van de gemeente Stadskanaal en voorzitter Jan Nieboer van de Vereniging van Bedrijven Kanaalstreek (VVBK) in het zonnetje gezet. Dit gebeurde voorafgaande aan de haringparty op het plein Stadskanaal. De finalisten werden beoordeeld op een aantal criteria, waaronder lef van de ondernemer en groei van de onderneming.

Innovatieforum
Hulotech, een 3D-printbedrijf, was tijdens de Promotiedagen ook één van de deelnemers aan een forumdebat over innovatie, op dinsdagavond. Aan dit Innovatieforum verleende ook voorzitter Gerard Kremer van MKB Noord-Nederland zijn medewerking.De andere deelnemers waren Henk Walraven (Luminext) en Henk Ensing (gemeente Stadskanaal).

Geslaagd
Al met al kunnen zowel de vele bedrijven die zich presenteerden op Plein Stadskanaal en de gemeente terugkijken op geslaagde Promotiedagen. Het plein vormde een ‘eyecatcher’ dankzij de sfeervolle verlichting.Zodoende kwam het thema ‘Stadskanaal, ondernemen in het licht van de toekomst’ extra goed uit de verf.
bron:rtvstadskanaal.nl

Return to Top ▲Return to Top ▲