06-52393215 info@nieboeradvies.nl

Voorzitter  VVBK
Als voorzitter van de VVBK ben ik betrokken namens het bestuur bij zaken die het regionale bedrijfsleven aangaan. U kunt hierbij denken aan de deelname aan overleggen betreffende lokale regelingen, kansen, wensen en problemen die het bedrijfsleven ontmoet, afstemming daarvan met bestuur richting gemeente en andere bepalende partijen.

website VVBK Stadskanaal

De VVBK behartigt al 25 jaar de belangen van in de gemeente Stadskanaal en omgeving gevestigde bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van industrie, bouwnijverheid, groot- en tussenhandel, zakelijke dienstverlening, bank- en verzekeringswezen  en transport.De bestuursleden van de VVBK vergaderen hierover met de gemeente. Daarnaast vergadert het bestuur van de VVBK met het Ondernemers Forum Stadskanaal.

2018-04-15 Afscheid-B.Galama-15-4-18

2018-04-15 Afscheid burgemeester Galama

2018-04-15 Afscheid burgemeester Galama

2018-04-15 Afscheid burgemeester Galama

Jan Nieboer overhandigt namens de VVBK een gegraveerde glasplaat met dank voor  haar ondernemende inzet voor de Kanaalster bedrijven. Een geschenk aan de scheidende burgemeester in een volle foyer van het Geert Teis op 12 april 2018.

Bron: de YouTube pagina van RTV 1 RTV1 –
Bij het afscheid van burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal.
gepubliceerd op 12 april 2018.

2017-11-17
Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek
De drie finalisten van de Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek moesten in drie minuten een pitch houden voor de jury, bestaande uit Gerard Kremer (voorzitter MKB-Noord), Jan Nieboer (voorzitter VVBK) en Baukje Galama (burgemeester Gemeente Stadskanaal). Hoornstra Aannemingsmaatschappij is winnaar geworden van de Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek.

 

Terugblik ‘Dag van de Ondernemer’ in FOX Stadskanaal op 17 november 2017. De foto’s zijn gemaakt door Kirsten Huiting Fotografie  
Klik op de foto hiernaast om de foto’s te bekijken.

De promotiedagen 2018.
De Promotiedagen is dé beurs voor alle zakelijke branches met 25.000 bezoekers en zo’n 600 deelnemende bedrijven. De 32e editie vindt plaats op 6 en 7 november 2018 in MartiniPlaza Groningen.

7 en 8 november 2017 Promotiedagen en haringparty in MartiniPlaza 

De foto impressie hiernaast is gemaakt door o.a. Kirsten Huiting fotografie en Harry Cats tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland op 7 en 8 november in MartiniPlaza Groningen.
Meer foto’s zijn te zien op de Facebookpagina van Team Stadskanaal.

2017-01-28 Minimaal zestig arbeidsplaatsen zonnepark

Berichten van Bertjan Brinkman Bron: RTV1 Het was een mooie discussie tijdens de allereerste ‘Rond de tafel’ uitzending. Rieks van der Wal (stichting zonkoloniën), Jan Nieboer (vvbk), Egbert Hofstra (PvdA) en wethouder Peter Gelling gemeente Stadskanaal spraken een uur lang met Jan Bresters en Bert Jan Brinkman over onderwerpen zoals het nieuw aan te leggen zonnepark de vergrijzing en werkgelegenheid in de Kanaalstreek. 

Zonnepark

Volgens van der Wal heeft de firma Powerfield het voornemen om op acht verschillende locaties in de Veenkoloniën, maar ook elders in Drenthe voor 405 MW aan zonneparken aan te leggen, op een oppervlakte van in totaal 415 hA grond. Dit staat gelijk aan het verbruik van meer dan 110.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens. Met deze plannen zal een bedrag van 303 miljoen gemoeid zijn. 

Werk

Volgens van der Wal brengt dit minimaal zestig arbeidsplaatsen met zich mee voor de kanaalstreek maar waarschijnlijk wordt dit velen malen meer. Van der Wal: “Onze insteek is om in de Veenkoloniën het grootste zonnepark van Nederland aan te leggen. Zo’n park moet onderhouden worden ook dat brengt veel werkgelegenheid met zich mee.”

Rond de Tafel met Rieks van der Wal, Egbert Hofstra, Jan Nieboer en Peter Gelling.

Door: Bertjan Brinkman – Op 9 november, 2015

STADSKANAAL – Hulotech heeft de Startersprijs van de gemeente Stadskanaal gewonnen. Dat maakte loco-burgemeester Goziena Brongers woensdagavond bekend tijdens de Promotiedagen in MartiniPlaza Groningen. Zij verving burgemeester Baukje Galama, die wegens ziekte afwezig was.Op het massaal bezochte ‘Plein Stadskanaal’ namen afgevaardigden van Hulotech de Startersprijs dolblij in ontvangst. De twee andere genomineerde bedrijven voor de Startersprijs waren Gasterij Natuurlijk Smeerling en Bouwkundig Ontwerp- en Tekenbureau R. van der Burgh.

Haringparty

De drie finalisten van de Startersprijs werden door wethouder Brongers van de gemeente Stadskanaal en voorzitter Jan Nieboer van de Vereniging van Bedrijven Kanaalstreek (VVBK) in het zonnetje gezet. Dit gebeurde voorafgaande aan de haringparty op het plein Stadskanaal. De finalisten werden beoordeeld op een aantal criteria, waaronder lef van de ondernemer en groei van de onderneming.

Innovatieforum
Hulotech, een 3D-printbedrijf, was tijdens de Promotiedagen ook één van de deelnemers aan een forumdebat over innovatie, op dinsdagavond. Aan dit Innovatieforum verleende ook voorzitter Gerard Kremer van MKB Noord-Nederland zijn medewerking.De andere deelnemers waren Henk Walraven (Luminext) en Henk Ensing (gemeente Stadskanaal).

Geslaagd
Al met al kunnen zowel de vele bedrijven die zich presenteerden op Plein Stadskanaal en de gemeente terugkijken op geslaagde Promotiedagen. Het plein vormde een ‘eyecatcher’ dankzij de sfeervolle verlichting.Zodoende kwam het thema ‘Stadskanaal, ondernemen in het licht van de toekomst’ extra goed uit de verf.
bron:rtvstadskanaal.nl

Return to Top ▲Return to Top ▲