06-52393215 info@nieboeradvies.nl

Snikkeweek 2019 in Musselkanaal.

 

Burgemeester Froukje de Jonge opent Snikkeweek; gelukkig geen nat pak
De 28ste editie van de Snikkeweek in Musselkanaal is van start gegaan. De openingshandeling is verricht door burgemeester Froukje de Jonge van de gemeente Stadskanaal. Samen met voorzitter Jan Nieboer van de Stichting Snikkeweek Musselkanaal werden halsbrekende toeren uitgehaald om een tekstbord met anker uit het water te takelen. Gelukkig ging alles goed.
Jan Nieboer benadrukt dat de Snikkeweek – met dank aan de medewerking van verschillende partijen – nog steeds een enerverend evenement is. “Ik hoop dat de feestweek in lengte van jaren kan blijven worden georganiseerd.”
Froukje de Jonge steekt de loftrompet over de inzet van het organisatiecomité om elk jaar weer een feestweek te houden. “U verdient een groot applaus.”
Tot en met zaterdag bruist het van de activiteiten.

De foto is gemaakt door redacteur Paul Abrahams.

Snikkeweek 2018 in Musselkanaal.

 

2018/05/12  De foto’s  hierboven gemaakt door Johan de Boer.

Meer foto’s en het hele artikel over het feest met de ‘Knoalparade’ in Musselkanaal kunt u bekijken op de website van Westerwoldeactueel.

Naar website Westerwolde actueel

Prachtige pieremachochels bij de Knaolparade

Als onderdeel van de 27e Snikkeweek te Musselkanaal stond zaterdagmiddag de Knaolparade op het programma. Dit evenement, destijds bedacht door het in 2016 overleden Snikkeweek bestuurslid Jan Mulder, waar deelnemers met al dan niet zelfgemaakte en versierde bootjes aan mee kunnen doen, vormde met 9 deelnemende vaartuigen een bonte optocht, vanuit het Spoordok naar de het Klain Klappie. Een deskundige jury beoordeelde welke boot het mooiste was en dat was geen eenvoudige opgave.

Met uiterst originele deelnemers met onder andere twee partyboten, een bierboot, een heus waterbed met 2 slapende opvarenden, een melkschuit en een camouflageboot ging de 1e prijs naar Laura Brinks en Sianne en Rosan Mulder met hun kleurige en met veel ballonnen versierde partyboot. De andere prijzen waren voor de partyboot van Pip en Sophine van der Aa, de melkschuit van de familie Veenhuizen en het waterbed van Jort Broekhuizen en Joran Kuipers.

Zij kregen de prijzen, oplopend van € 25 tot € 125 overhandigd door de voorzitter van de Snikkeweek, Jan Nieboer, die overweegt om volgend jaar ook voor de niet in de prijzen gevallen deelnemers een aanmoedigingsprijs beschikbaar te stellen.

2018-05-09 foto door Paul Abrahams (bron website HS krant.)

MUSSELKANAAL – Woensdag 9 mei is in Musselkanaal de 27e Snikkeweek geopend.

Loco-burgemeester Brongers van de gemeente Stadskanaal en Jan Nieboer van de stichting Snikkeweek openden de Snikkeweek door de scheepsbel bij het Klaaine Klappie te luiden. Grote afwezige tijdens de opening was de Snikke zelf, die wegens onderhoud niet vaart. De Snikke werd bij de opening vervangen door de Jatrie.

Ook op de site 112Groningen aandacht voor de Snikkeweek: 

27e Snikkeweek Musselkanaal officieel geopend

******************************

 

 

 

Snikkeweek 2017, jaarlijks evenement in Musselkanaal ter ere van de Snikke.
Dit jaar was het thema: Feest op ‘t Knoal.

Het evenement, waar veel schippers aanwezig zijn, heeft een bomvol programma. De Snikkeweek (snikke is Gronings voor trekschuit) staat in het teken van vaarrecreatie. De Snikkeweek, die dit jaar voor de 26e keer georganiseerd wordt, is een evenement dat bedoeld is voor iedereen die affiniteit heeft met de scheepvaart. Het heeft als doel de vaarrecreatie en het toerisme in de omgeving van Musselkanaal te bevorderen. In het kader daarvan is er van alles te beleven voor iedereen die affiniteit heeft met de scheepvaart. Denk hierbij onder andere aan muziek, zang, dans, waterfietsenrace, hengelwedstrijd voor de jeugd en een captain’s dinner. 

Hieronder een foto-impressie van de festiviteiten gemaakt door Willem Buining.
Meer foto’s zijn te vinden op: WB regiofoto

Voor de tweede keer werd het succesvolle programmaonderdeel de KNOALPARADE georganiseerd. Een optocht van alle mogelijke zelfgemaakte varende objecten, werd het afgelopen jaar voor het eerst in het programma van de Snikkeweek opgenomen. Het bestuur van de Stichting Snikkeweek riep daarom iedereen op om met een zelfgemaakte boot of eigengebouwd vaartuig mee te dingen naar één van de prijzen welke voor het mooiste of het origineelste vaartuig oploopt van de 4e prijs van € 25, de 3e prijs van € 50, de 2e prijs van € 75 naar de 1e prijs van € 125. Op zaterdagmiddag 27 mei a.s. gingen deze vaartuigen, onder leiding van de Snikke Dieverdoatsie, een vaartocht maken vanaf het Spoordok naar de sluis bij de brug van Tweede Exloërmond en weer terug.  

25e Snikkeweek ‘knallend’ geopend

MUSSELKANAAL – Woensdag 4 mei werd in Musselkanaal de 25e Snikkeweek geopend.
De Snikkeweek is een jaarlijks terugkerende festiviteit ter ere van de Snikke. De huidige trekschuit is een replica. In 1989 als werkobject van de gemeente Stadskanaal, het arbeidsbureau en de stichting Welstad door een groep langdurig werklozen, onder vakkundige leiding, nagebouwd. Voor het grootste gedeelte van staal en voor de rest van iroko hout. De replica is tevens voorzien van een dieselmotor. Aan burgemeester Galama van Stadskanaal de eer om de Snikkeweek officieel te openen met een kanonschot. Klein probleem was dat het kanon dienst weigerde. Hierom werd de Snikkeweek geopend door gezamenlijk heel hard ‘BOEM’ te roepen.

Door: Marc Dol  4 mei, 2016.

Burgemeester Galama en Jan Nieboer bij kanon

 

 

 

 

 

 

bovenstaande foto is gemaakt door M.Dol

Bron RTV STadskanaal

Hierboven een foto-impressie van de Snikkeweek 2016.

Meer foto’s kunt u bekijken via onderstaande link.

foto’s Snikkeweek 2016

25 JAAR SNIKKEWEEK “KNOALPARADE” 25 JAAR SNIKKEWEEK

Klik op de afbeelding hiernaast om het interview met Jan Nieboer bij Podium.TV te bekijken.

Op zaterdag 7 mei 2016 organiseert de Stichting Snikkeweek Musselkanaal een heuse “KNOALPARADE” een optocht op het water van alles wat varen kan. Carnaval op het water!!

DOE MEE MET: gewone boten, roeiboten, rubberboten, surfplanken, zelf-gemaakte-boten, badkuipen, kortom alles wat drijven en varen kan.   In het kielzog van de Snikke “Dieverdoatsie” zal de KNOALPARADE, met muziek, acts en dans vertrekken vanaf het Spoordok richting centrum Musselkanaal.

Meer informatie vindt u op onze  Facebook.com/Snikkeweek pagina of de  Website Snikkeweek

Vanaf 2003 ben ik Voorzitter van Stichting Snikkeweek Musselkanaal.

snikkeweek2De Snikkeweek is een jaarlijks terugkerende feestweek in Musselkanaal en wordt bezocht door vele varende bezoekers. De tewaterlating van de Snikke, 26 jaar geleden is aanleiding tot deze festiviteiten. Toen is de 1e snikkeweek in Stadskanaal gehouden, toen een jaar niet, en vervolgens ieder jaar in Musselkanaal.

Het is dit jaar dan ook de 25e Snikkeweek, van 3 t/m/ 8 mei 2016.

2015 de 24ste editie van de Snikkeweek in Musselkanaal

MUSSELKANAAL – De 24ste editie van de Snikkeweek in Musselkanaal is goed verlopen. Dat meldt Joop Zuidema van de Stichting Snikkeweek Musselkanaal. zie het krantevericht op de website:  naar website Kanaalstreek

Snikkeweek in 2013

2013 Opening Snikkeweek met vaartocht op snikke Dieverdoatsie MUSSELKANAAL – De trekschuit, de snikke Dieverdoatsie, speelt uiteraard een belangrijke rol in de Snikkeweek. Tijdens de openingsdag, op woensdag 16 mei, start de snikke om 13.00 uur vanuit het vernieuwde centrum van Stadskanaal haar tocht naar Musselkanaal. Aan boord bevinden zich de bestuurders van Stadskanaal en omliggende gemeenten, vertegenwoordigers van de handelsverenigingen van Musselkanaal en Stadskanaal en aannemersbedrijven. De boot arriveert om 15.00 uur in Musselkanaal waar burgemeester Baukje Galama de opening van de 21ste Snikkeweek verricht. Het thema is dit jaar ‘Grenzeloos Goud’. De Voorzitter van de Stichting Snikkeweek, Jan Nieboer constateert dat er weer een mooi programma ligt. “We proberen elk jaar iets nieuws in te bouwen. Dit jaar varen op de openingsdag vertegenwoordigers van de colleges van B&W van Aa en Hunze, Vlagtwedde, Borger-Odoorn, Emmen en uiteraard Stadskanaal mee. Dit doen we vooruitlopend op de opening van de vaarverbinding Erica – Ter Apel.” Opening Snikkeweek

opening Snikkeweek 2013

opening Snikkeweek 2013

opening Snikkeweek 2013

opening Snikkeweek 2013

Snikkevaart

Vanaf 2004 ben ik Penningmeester van Stichting Snikkevaart (De Snikke “Dieverdoatsie”) Deze stichting verzorgt en bestuurt de exploitatie van de Snikke.
De Snikke is 26 jaar geleden te water is gelaten, toen is de 1e Snikkeweek in Stadskanaal gehouden, toen een jaar niet, en vervolgens ieder jaar in Musselkanaal.

 website Stichting Snikkevaart

Return to Top ▲Return to Top ▲