06-52393215 info@nieboeradvies.nl

ASSEN – Actiegroep Tegenwind Veenkoloniën gaat er nog steeds vanuit dat het plan voor windmolens in het gebied van tafel gaat. Gisteren werd duidelijk dat minister Henk Kamp van Economische Zaken zijn definitieve plannen voor de Veenkoloniën niet heeft aangepast.

Zonne-energie
“Meneer Kamp vergeet dat wij een goed alternatief hebben. Hij is koppig”, zegt Jan Nieboer van Actiegroep Tegenwind tegen RTV Noord. “We kunnen de energiedoelstelling van Kamp halen met zonne-energie.”

De actiegroep is nog steeds strijdbaar. “We hebben nog genoeg ijzers in het vuur. Als Kamp door blijft gaan, dan stappen we naar de Raad van State”, aldus Nieboer.

Teleurstelling bij gemeente
Gisteren reageerde wethouder Freek Buijtelaar van de gemeente Borger-Odoorn ook al teleurgesteld op het ongewijzigde plan. “Je ziet zoveel weerstand. Dan verwacht je dat er ook wel wat water bij de wijn gedaan kan worden. Dat is weer niet gebeurd”, zei de wethouder. De provincie Drenthe, gemeentebestuurders en politici hoopten dat Kamp in ieder geval de dubbele rij windmolens die Drouwenermond inklemt, had opgeheven. Maar dat is ook niet gebeurd.

Return to Top ▲Return to Top ▲