06-52393215 info@nieboeradvies.nl
Jan Nieboer rechts en commissaris van de Koning Jozias van Aartsen fotoTegenwind-Veenkoloniën

Jan Nieboer rechts en commissaris van de Koning Jozias van Aartsen  fotoTegenwind-Veenkoloniën

DEN HAAG – Weg uit Drenthe, weg bij de toekomstige windmolens in de Veenkoloniën. Activist Jan Nieboer van Tegenwind Veenkoloniën heeft vanmiddag namens duizenden inwoners van het gebied asiel aangevraagd bij de Drentse ambassade in Den Haag.

“Ja, het is een ludieke actie”, zegt Nieboer. “Maar wel een met een serieuze ondertoon.”

Nieboer was in Den Haag bij de Raad van State, waar tegenstanders een allerlaatste poging deden om te voorkomen dat er windmolens worden geplaatst in de Veenkoloniën. Tussendoor maakte hij gebruik van de opening van de Drentse Ambassade, om nogmaals aandacht voor zijn strijd te vragen.

Het hele artikel is te lezen bij RTV Drenthe – Nieuwspoort – Overhandiging ‘asielaanvraag’ 

Klik hier voor artikel ‘Actievoerder Jan Nieboer vraagt asiel aan in Den Haag‘ 

‘Windmolens ruïneren woonomgeving’
“Door die rijkscoördinatieregeling zijn onze burgerrechten ons ontnomen. De windmolens leiden tot het ruïneren van onze woonomgeving, welvaart, welzijn en gezondheid”, verklaart Nieboer zijn actie. “Ik heb de komst van de Drentse ambassade als podium gebruikt om namens duizenden inwoners van de Veenkoloniën asiel aan te vragen, totdat de windplannen van tafel zijn.”

Volgens Nieboer reageerde commissaris van de koning Jozias van Aartsen positief op de asielaanvraag. “Hij heeft aangegeven serieus naar de windmolenplannen te kijken.”

 

 
Return to Top ▲Return to Top ▲