06-52393215 info@nieboeradvies.nl

5 oktober 2015,

2E EXLOËRMOND – Een zeer opmerkelijke move. Zo noemt Jan Nieboer van Platform Storm de uitspraak van gedeputeerde Tjisse Stelpstra. Die wil er bij minister Kamp op aandringen de provincie zeggenschap te geven over de plaatsing van windmolens in de Veenkoloniën.Stelpstra deed zijn uitspraken zaterdag in het Radio Drenthe-programma Cassata. Woordvoerder Nieboer van Platform Storm is verheugd: “Wij denken dat het nooit te laat is. Er zijn nog steeds geen definitieve standpunten ingenomen. Wij steunen de gedeputeerde ten volle en we roepen hem op, in plaats van deze windturbines, de duurzame energieopdracht in de Veenkoloniën in te vullen met zon”, aldus Nieboer.

zie ook: Provincie wil plaatsing windmolens Veenkolonien van Rijk overnemen

Gedeputeerde Stelpstra stelde in een interview met het NCRV-programma De Monitor dat niet voor iedere beslissing draagvlak nodig is, waarmee hij doelde op de plaatsing van windmolens in de Veenkoloniën. Volgens Nieboer is die uitspraak volstrekt misplaatst. “Maar wij vergeven Stelpstra graag als hij zich ervoor inzet hier het zonneplan te realiseren. Dat betekent dan ook gelijk dat de Veenkoloniën dankzij Stelpstra weer perspectief krijgen op innovatief vlak”, aldus Nieboer.

zie ook: Gedeputeerde vindt draagvlak voor komst windmolens niet nodig

 

Geen windturbines
Windmolens komen volgens Nieboer in ieder geval niet in de Veenkoloniën. “Ik ben er heilig van overtuigd dat de windturbines in de Veenkoloniën er niet komen. Wij hebben daar nog een hele reeks argumenten voor.”

Return to Top ▲Return to Top ▲