06-52393215 info@nieboeradvies.nl
afscheid van De Naaidoos - Tegenwind

afscheid van De Naaidoos – Tegenwind

Tegenwind Veenkoloniën, de overkoepelende organisatie van de actiegroepen tegen de windplannen in Noord-Nederland, moet op zoek naar een nieuwe vergaderlocatie. Zij waren de afgelopen 6 jaar voor hun bestuursvergaderingen te gast bij Albert en Frea Fischer in de Quilt- en Textielboerderij “de Naaidoos” te Nieuw-Buinen.

Nadat de familie Fischer in juni jl. bekend maakte na ruim 40 jaar met hun zaak te gaan stoppen, bereikten zij onlangs ook overeenstemming over de verkoop van hun boerderij annex winkel.

Tijdens de daar op donderdag jl. gehouden vergadering  werd het echtpaar Fisher door Tegenwind voorzitter Jan Nieboer en Ineke Schreuder in het zonnetje gezet en werd hun als dank voor hun jarenlange gastvrijheid namens de aangesloten actiegroepen een cadeaubon en een boeket bloemen aangeboden.

Omdat ondanks de brede weerstand de windplannen nog niet van tafel zijn blijft Tegenwind Veenkolonien zich aldus Nieboer actief verzetten tegen de voorgenomen plaatsing van windturbines en het in plaats daarvan inzetten op het direct realiseerbare zonneplan. Deze vorm van duurzame energie doet geen afbreuk doet aan de gezondheid en aan het woon- en leefklimaat en kan rekenen op brede steun van de bevolking.

Foto: Voorzitter Jan Nieboer en Ineke Schreuder bedanken Albert en Frea Fischer.

Return to Top ▲Return to Top ▲