06-52393215 info@nieboeradvies.nl

Op de website van het Dagblad van het Noorden werd vandaag onderstaand artikel gepubliceerd:
De politie heeft geen aanwijzingen dat er een poging tot vernieling is gedaan bij een landbouwer in Nieuw Buinen die windmolens op zijn land krijgt. Dat zegt een woordvoerster van de politie. De agrariër oogstte in oktober zijn mais en ontdekte kettingen op het perceel. Door tijdig ingrijpen kon hij beschadiging aan zijn landbouwmachine voorkomen. De boer vermoedde opzet en deed aangifte.

Volgens voorzitter Jan Nieboer van Platform Storm bewijst het voorval en de reacties dat de spanningen over de komst van een windpark in het Mondengebied hoog oplopen. ,,Ik hoorde iemand zeggen: als ze ons leven kapot maken, dan maken wij hun leven kapot.”

Nieboer ervaart dat de politie oog heeft voor de onrust. De Kanaalster maakte melding van een windboer die opdrachten dreigde in te trekken aan bedrijven als zij lid bleven van een ondernemersorganisatie die tegen het windpark is.

De politiewoordvoerster zegt dat sociale onrust geen taak van de politie is. ,Als we signalen krijgen geven we die door aan de gemeente.’
artikel op website Dagblad van het Noorden

Return to Top ▲Return to Top ▲