06-52393215 info@nieboeradvies.nl

4 oktober 2015
2E EXLOËRMOND – Vandaag is er in Provinciale Staten een extra vergadering over de aanleg van een groot windmolenpark in de Veenkoloniën. Een volgende stap in de realisatie van dit park.
“Wij willen aangeven welke problemen wij nog zien. Zo willen we de minister vragen of de dubbele lijn windmolens bij Drouwenermond uit de plannen kan en of de windmolens wat verder weg komen te staan”, zegt gedeputeerde Tjisse Stelpstra.

Belangen omwonenden
Of minister Kamp daar naar gaat luisteren is nog maar de vraag. “De realiteit is dat er windmolens komen in het gebied. Wij willen wel dat dat op een manier gebeurt die recht doet aan de belangen van omwonenden”, zegt Stelpstra. Een weg naar de rechter zoals de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze ziet Stelpstra niet zitten.

interview Jan Nieboer met RTV Drenthe
Lees ook: Borger-Odoorn en Aa en Hunze zetten strijd tegen windmolens voort met rechtszaak

Verplicht nummertje
Tegenstanders van het windpark in de Veenkoloniën pakken het debat aan om opnieuw van zich te laten horen. Jan Nieboer van Platform Storm: “Wij gaan er nog steeds vanuit dat deze windmolens er niet komen. De vergadering van vanmiddag is een verplicht nummertje die de minister kan afvinken. Maar het is voor gedeputeerde Stelpstra wel een enorme kans om tegen Kamp te zeggen dat hij deze dictaten niet accepteert.”

Lees ook: Platform Storm blij met ‘opmerkelijke move’ gedeputeerde Stelpstra

Vanmiddag is er waarschijnlijk geen spreektijd voor Platform Storm volgens Nieboer. “Wij zijn erbij en we gaan op andere manieren onze weerstand laten horen. Ik moedig Stelpstra aan om een keihard nee te laten horen samen met ons.”

Groningers
De provincie Groningen wil dat het plan voor windmolens ook getoetst wordt op overlast voor inwoners op Gronings grondgebied Het gaat dan met name over inwoners van Stadskanaal en omgeving meldt RTV Noord.

“Inwoners zullen de molens zien, mogelijk is er sprake van lawaaioverlast. Bovendien zijn we er onlangs achter gekomen dat een kabelstation op Gronings grondgebied staat. Daarom trekken we nu aan de bel”, zegt de Groningse gedeputeerde Nienke Homan.

Return to Top ▲Return to Top ▲